ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3., 5., 13., 18., 21., 22., 27., 30., 32. pontjaiban, továbbá a kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 194 igen, 152 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 1., 8., 19. és 20. pontjaiban Pósán László először a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében, majd a normaszöveg további részeiben az Országos Köznevelési Tanács egyetértési jogára vonatkozó rendelkezések elhagyását kezdeményezi. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen, 194 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
(14.20)
Az ajánlás 2. pontjában Pósán László a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében a törvény 8. § (10) bekezdése elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés a Nemzeti alaptanterv tartalmát határozza meg. A bizottságok mindezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Révész Máriusz a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 8/A. § (1) bekezdése a) pontjának módosítását kezdeményezi, amely a kerettanterv tartalmát rögzíti. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás... (Jelzésre:) Rossz volt a gépe, képviselő úr? (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Megjavult!) Megjavult, örülök neki, köszönöm szépen. Az ajánlás 7. pontjában Révész Máriusz a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 8/A. § (4) bekezdésének szövegpontosítására tesz javaslatot. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen szavazattal, 194 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 9., 10. és 11. pontjai alternatívát kínálnak a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdésében a törvény 8/B. § (9) bekezdése módosítására. Az alaprendelkezés a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokra, illetőleg a többcélú intézményekre tartalmaz szabályokat.
Először Pósán László javaslatát teszem fel szavazásra a 9. pont szerint. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Révész Máriusz javaslatát teszem fel szavazásra a 10. pont szerint. Az oktatási bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Révész Máriusz javaslatát teszem fel szavazásra a 11. pont szerint. Az oktatási bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 14. pontjában Pánczél Károly, és a kiegészítő ajánlás 1. pontjában Révész Máriusz a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésében a törvény 52. § (1) bekezdése első mondatának módosítását javasolják. Lényege: a tanév rendjét úgy kell megállapítani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a kerettantervben előírt tananyagok, illetve a kötelező és közös követelmények elsajátítására. Ennek alternatívája található a 15. pontban.
Először az ajánlás 14. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjáról határozunk. Az oktatási bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen szavazattal, 194 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Pósán László javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 15. pontja szerint. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen szavazattal, 194 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Szabados Tamás és mások a törvényjavaslat 5. §-át egy új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ennek szövege a következő: "A tanulónak a tanév rendjében meghatározottak szerint a tanítási évben legalább három alkalommal, két esetben legalább hat, egy esetben legkevesebb négy összefüggő napból álló tanítási szünetet kell biztosítani." Az oktatási bizottság és az előterjesztő támogatja, de a Fidesz-képviselőcsoport külön szavazást kért. Kérem, erről szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 348 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 16. pontjában Szakács Imre a törvényjavaslat 5. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, amely a testnevelési tanórák számát határozza meg. A bizottságok a javaslatot nem támogatják. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 196 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 17. pontjában Pósán László a törvényjavaslat 5. § (2) bekezdésében a törvény 52. § (16) bekezdése második mondatának módosítását kezdeményezte, amely a hat tanítási napból álló tanítási hét elrendelésének lehetőségét tartalmazza. A bizottságok nem támogatják a módosítást. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Pósán László a törvényjavaslat 8. § (1) bekezdésében a törvény 96. § (3) bekezdése b) pontja módosítását kezdeményezi. Ennek lényege: az Országos Köznevelési Tanács javaslatot tesz az óvodai nevelés országos alapprogramja, nemzeti alaptanterve, kerettanterve kiadásának, alkalmazásának felülvizsgálatára is.
(14.30)
A bizottságok a javaslatot nem támogatják. Kérem, erről szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 25. és 26. pontjaiban alternatív megoldások találhatók a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdésében a törvény 96. § (3) bekezdése g) pontjának módosítására. Az alaprendelkezések az Országos Köznevelési Tanács feladatait határozzák meg.
Először Pósán László javaslatát teszem fel szavazásra a 25. pont szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Révész Máriusz javaslatát teszem fel szavazásra a 26. pont szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 28. pontjában Tóth Ferenc a törvényjavaslat 10. §-ának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a vezetők és a beosztott pedagógusok kötelező óraszámát tartalmazza. Az oktatási bizottság a javaslatot nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen, 196 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Tóth Ferenc a törvényjavaslat 11. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Ennek megfelelően a törvény egésze a kihirdetését követő 15. napon lépjen hatályba. Az oktatási bizottság a javaslatot nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen, 194 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me