KOCSI LÁSZLÓ

Full text search

KOCSI LÁSZLÓ
KOCSI LÁSZLÓ, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem, főleg azért, mert a kérdései végén használt hangnem talán megbocsáthatóvá teszi a megjegyzésemet, hogy azért ilyen négy év után és ilyen személyes előzmények után magánbűnök és közerkölcsök címmel ilyen hangnemben föltenni a kérdést, legalábbis számomra furcsa. (Moraj a Fidesz soraiban. - Varga Mihály tapsol: Bravó, Laci! - Dr. Deutsch Tamás: Hogy negyven év után itt vagytok, ez kész csoda!)
Ami a lényeget illeti, a képviselő úr is nagyon jól tudja, hogy a Magyar Állami Operaházban kialakult állapotok (Varga Mihály: Kocsinét az Operaházba!) nem a kormányváltással kezdődtek. Azt hetekkel, hónapokkal megelőzően érzékelni lehetett (Dr. Deutsch Tamás: Hosszú hetek óta nem volt szerepe.), hogy egy nagyon súlyos belső konfliktus alakult ki, azt is mondhatnám, hogy egy kommunikációs, aztán egy vezetési válság. Az intézmény zavartalan szakmai működését biztosítani kötelessége az irányító miniszternek, a minisztériumnak (Varga Mihály: Mi van Görgeyné szerepével? Arról beszélj!), és ebben a szerepében, ebben a feladatában járt el. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ki lesz a főszereplő? - Varga Mihály: Ki a primadonna?)
Egyébként megjegyzem, hogy vizsgálatok indultak már az előtt is, mielőtt a kormányzást mi átvettük volna. Én magam részese voltam egy olyan meghallgatásnak, ami több mint hat órán át tartott, ahol teljesen nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy ezeket a konfliktusokat ezek között az emberek között, ezzel a vezetéssel megoldani nem lehetséges. Ezért ezt a válságot csak úgy lehetett megoldani, ha a miniszter ezt a két (Varga Mihály: Az asszonyról beszélj!), egyébként valóban pályázaton vezetői pozíciót elnyert embert vezetői alkalmatlanság okán felmenti, és kinevez két olyan embert, akinek a szakmai elfogadottsága az intézményben is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és az intézményen kívül is lehetővé teszi azt, hogy biztosítsák a zavartalan működést. A többire majd később szeretnék válaszolni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me