VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ jegyző: Tisztelt Országgyűlés! "Az ügyrendi bizottság 4/2002-2006. ügyrendi bizottsági általános érvényű állásfoglalása, 2002. június 26. Az ügyrendi bizottság - mint házszabály-értelmezésért felelős bizottság - a Magyar Köztársaság Országgyűlése elnökének kérésére a Házszabály 143. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az alábbi általános érvényű állásfoglalást hozza.
Nincs házszabályi akadálya annak, hogy a különböző kérelmezőktől érkezett és eltérő időpontra benyújtott - rendkívüli ülésszak vagy rendkívüli ülés összehívására vonatkozó - kérelmekben megjelölt előterjesztések egyazon rendkívüli ülésen kerüljenek megtárgyalásra.
Az ügyrendi bizottság 21/1998-2002. számú általános érvényű állásfoglalásában foglaltak és a Házszabály 39. § (1) bekezdése alapján az Országgyűlés elnökének nincs olyan, Házszabályban rögzített kötelezettsége, mely szerint a kérelemben javasolt külön ülésnapra hívja össze az Országgyűlés ülését. (Dr. Medgyessy Péter megérkezik. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.) A javasolt időpont a határidő kezdetének jelzésére szolgál. A rendkívüli ülésszak üléseinek napirendjét - ilyen kérelem esetén - a kérelmezett előterjesztésekkel bővíteni lehet. Dr. Csiha Judit, a bizottság elnöke."

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me