KOCSI LÁSZLÓ

Full text search

KOCSI LÁSZLÓ
KOCSI LÁSZLÓ, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Általánosságban fogalmazott, hogy épülhetnek-e a templomok. Általánosságban azt válaszolom, hogy épülhetnek és épüljenek a templomok. Szeretném leszögezni azonban a válasz elején, hogy miközben az egyházi ügyek kezelése az állami hierarchiában, ha úgy tetszik, egy lépcsőfokot emelkedett, hiszen nemsokára államtitkár, címzetes államtitkár fogja ezeket az ügyeket felügyelni, ezek átkerülnek a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától a Miniszterelnöki Hivatalba. Én tehát arról tudok beszélni, hogy általában és személyesen ezekhez a kérdésekhez hogyan tudok viszonyulni, illetve hogy a minisztérium ebben az ügyben mit tett és mit kíván javasolni vagy átadni az utódszervezetnek.
Szeretném tájékoztatni arról, hogy ebben a költségvetési évben 3 milliárd forint állt rendelkezésre az önök költségvetési döntése alapján egyházi kulturális értékeink rekonstrukciójának céljára. Ez a pénz elfogyott, így a kérdés úgy merül fel, hogy a következő költségvetési évben mekkora anyagi erő áll rendelkezésére a kormánynak ahhoz, hogy folytassa ezeket a megkezdett programokat.
Nyilván szét kell választani két kérdést, az egyik a kimondottan bizonyos régi, állagukat tekintve romló állapotban levő templomok felújítása, rekonstrukciója, és nyilván másik kérdés az, amikor új templomokat kívánunk vagy szeretnénk építeni. Azt gondolom, az államnak mind a két esetben vannak kötelezettségei és az állam ebben segítséget kell hogy nyújtson, azonban ezek nyilván más természetű kérdések.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me