ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság ülésén a Fidesz- és az MDF-képviselőcsoportok jelezték, hogy sürgős tárgyalás igényével kezdeményezik a ma kezdődő ülésünkön a napirend kiegészítését. Ez lehetővé teszi, hogy tárgyalásuk akár már a mai napon elkezdődjön. A két frakció a szükséges aláírásokat csatolta kérelméhez.
Az ülést megelőzően a szükséges aláírások csatolásával a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjából 15 képviselő azt kezdeményezte, hogy a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosítását kezdeményező T/354. számú törvényjavaslat ne kerüljön a ma kezdődő ülés napirendjére. Most a benyújtott indítványokról vita nélkül határozunk, a Házszabály 47. § (6) bekezdése értelmében.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a sürgős tárgyalással kiegészíti-e a ma kezdődő ülésünk napirendjét az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvélemény-formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzéséről és a Történeti Hivatalról szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló T/409. számú törvényjavaslattal, amit Demeter Ervin képviselő úr, a Fidesz képviselőcsoportjából és Balsai István képviselő úr, a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjából terjesztettek elő.
Mielőtt kézfelemeléssel szavaznának, megadom a szót Rogán Antal frakcióvezető-helyettes úrnak, a Fidesz képviselőcsoportjából. Azt gondolom, így meg fogunk spórolni egy kézfelemeléses szavazást. Öné a szó, frakcióvezető-helyettes úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me