BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz és különösen vezérük, Orbán Viktor szeret levelet írni a polgároknak. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Medgyessy Péter is.) Tette ezt a választási kampány idején is, különösen a két forduló között, de egyébként a választási kampány után is milliós nagyságrendben szólt levélben a nyugdíjasokhoz.
Gond az, hogy miközben szeretnek levelet írni, nem szeretik kifizetni a postaszámlát. Ez a történet, amit most már második alkalommal hozunk a Ház elé, több hónapos. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.) Áprilisban több mint három és fél millió levelet kézbesített a Posta a Fidesz megbízásából. A számlát máig nem egyenlítette ki. Májusban három fizetési felszólítást küldött a Posta a Fidesznek, júniusban újabb fizetési felszólításokat küldött a számla rendezése érdekében, ma pedig július 2-a van, és a mai Magyar Hírlapban is arról olvashatunk, hogy a Fidesz 109 millió forinttal tartozik a Postának. Most már valóban ott tart a dolog, hogy a Postának nem lesz más eszköze, mint peres útra lépni, beperelni a Fideszt. (Dr. Répássy Róbert közbeszól.) Azt gondolom, hogy a megrendelés teljesítése tagadhatatlan, ilyen körülmények között pedig a számlát fizetni kellene.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az: megengedhetőnek tartja-e a pénzügyi tárca, hogy egy párt ne fizesse ki határidőre a számláját? Szóval, ki fizeti a számlát, és mikor?
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me