DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A múltkor a "Miért maradt ki?" című kérdések feltevése során elmondtam, hogy nagyon sok hasonló programpontot tartalmazott az MSZP és az SZDSZ választási programja. Azt gondolom, mindamellett ezeket nem nevezhetjük azonosnak. Nagyon sok szép terv és elképzelés szerepelt ebben, amelyből sajnálatos módon semmi nem ment át a kormányprogramba, ahol többek között a programok sorában a "Tízmillió fontos ember, tízmillió fontos fa" című kis program is szerepelt. Örültem volna, ha ezek a programpontok bekerülnek a kormányprogramba; sajnálatos, hogy a kormányprogramnak nevezett anyagba ezek nem kerültek bele, onnan kimaradtak. S ha önök csak annyit akarnak megvalósítani a környezetvédelem terén, amennyit a kormányprogramba beletettek, akkor az egészen biztosan sikerülni fog, csak szeretném elmondani, hogy akkor a környezet állapota nagyságrendekkel romlik majd.
Ami ebben a kérdéscsoportban szerepel - a "Miért maradt ki?" cím alatt több címszó is, illetve több dolog is szerepel -, a maiban a talajszennyezés, illetve annak a felszámolása. Azt gondolom, ez nagyon nagy probléma, hiszen az egészségünk, a táplálék, az élelmiszer, a magunkhoz vett élelmiszer és annak a tisztasága nagyon fontos dolog, és a talajszennyezés közvetlenül közrejátszik ebben.
Államtitkár úr, hogy ha ilyen egyszerű a kérdésekre a válasz, mint ahogy ön a múltkor mondta, hogy azok bizonyos helyeken, a nemzeti környezetvédelmi programban és egyéb helyen megtalálhatók, akkor engem nagyon zavar, hogy amikor a miniszterjelölt asszony meghallgatása történt, akkor erre nem kaptunk választ. Harminc-negyven ilyen kis egyszerű kérdés volt, és ha ilyen egyszerű a válasz, akkor nagyon szomorú vagyok, hogy mégsem kaptunk rá választ.
Most azt kérdezem öntől, hogy milyen intézkedéseket tervez a kormány a talajszennyezés megelőzése, felszámolása érdekében, mit tesznek az érintettek kármentesítéséért.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me