BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Nem is olyan régen volt egy kampány ebben az országban, ahol országgyűlési képviselőket választottunk. Abban a kampányban a jelenlegi kormányzó pártok minden vitában elmondták, hogy sem a megszerzett jogokat, sem a bevált programokat nem fogják leállítani, illetve még tovább is fogják vinni, különböző pluszjuttatásokat is ígérve ehhez.
A Széchenyi-program befagyasztásáról a napirend előtt már volt szó, én arról nem akarok beszélni, inkább a mikrohitelekről szeretnék pár szót mondani. A mikrohiteleket általában azok a kisvállalkozások veszik igénybe, amelyek családi vállalkozások, egy- vagy kétszemélyes gazdaságot visznek, és elsősorban a kistelepüléseken élő vállalkozók azok, akik előszeretettel igényelték ezt a programot.
Jelenleg ott tartunk - a megkeresések alapján nyugodt szívvel mondhatom -, hogy a mikrohitelek igénylése folyamatos volt, az elbírálása is folyamatos volt, de amióta önök kerültek kormányra, a folyósítás nem történt meg.
(13.00)
Magyarul, önök a már megítélt mikrohiteleket sem folyósították. Ezáltal lehetetlen helyzetbe hozzák nagyon sok kisvállalkozó egzisztenciáját. Ön bizonyára ismeri a mikrohitelekkel kapcsolatos problémákat, kérem önöket, hogy intézkedjenek, de ezt megelőzően érdemi választ várok a miniszter úrtól erre a kérdésre. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me