DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szokatlan kérdést tett fel, ugyanis oda-vissza feltehetjük ezt a kérdést: ki kárpótolja az út évtizedeken keresztüli rossz állapotáért azokat a kereskedőket, akik amikor odamentek és szállították azokat a dolgaikat, amelyeket pillanatnyilag ott árusítanak vagy kevésbé tudnak árusítani, ezért tengelytörést szenvedett az autójuk vagy bármilyen más kár érte őket? Én azt gondolom, ez örvendetes esemény, hogy végre felszabadult a főváros a blokád alól, és ennek megfelelően jut forrás olyan útvonalaknak a felújítására is, amelyeket korábban halasztani kellett.
Ennek megfelelően azt szeretném mondani, hogy természetesen minden olyan alkalommal, amikor felújításra kerül sor, ennek nyilvánvalóan vannak előnyei és hátrányai; ezek az előnyök a jövőben kárpótolni fogják ezeket a kereskedőket, hiszen kellemesebb környezetben a vevők is könnyebben vásárolnak. Én speciális hitelkonstrukciót nem ismerek, nem is hiszem, hogy a kormány ilyet ki tud dolgozni; tény viszont, hogy a Széchenyi-hitelkártya, amikor ezt forgalomba fogjuk tudni hozni, adott esetben alkalmas eszköz lesz arra, hogy 1 millió forintos összeg erejéig azoknak a kereskedőknek a gondjait, akiknek az elmúlt időszakban likviditási gondjaik voltak, valamilyen módon enyhítse.
Azt szeretném még egyszer megemlíteni, hogy azok a munkák, amelyek általában, akár a fővárosban, akár bármilyen más városban valamilyen zavart okoznak időszakosan, nem jelenthetnek alkalmat arra - hiszen a kereskedőknek is a jövőbeli kedvezőbb gazdasági helyzetét segítik elő -, hogy ezt a pillanatnyi nehézséget ellensúlyozzuk.
Kérem a válaszom tudomásulvételét és megértését. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
(12.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me