DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon átfogó volt a hozzászólása, ezért nem biztos, hogy minden elemére ki fogok tudni térni, de azért néhány dolgot tényszerűen szeretnék elmondani. Egyrészt: július 1-jétől nem került sor semmilyen dohányáremelésre. Én magam ugyan nem dohányzom, tehát nem tudom visszaigazolni, de a trafikokban - tudomásom szerint - nem emelkedett a cigaretta ára.
A gyógyszeráremelésnél pedig olyan körben került sor áremelésre, ahol a kormánynak semmilyen befolyása nincs az áremelkedésre. Pontosan azért kezdeményeztünk egyébként tárgyalásokat a gyógyszergyártókkal, hogy abban a körben, ahol valamilyen hatása van az árakra a támogatási rendszeren keresztül a kormánynak, illetve a költségvetésnek, ott lehetőség szerint egy visszafogottabb áremelésre kerüljön sor.
Amire azért igazából szeretnék utalni: a benzin-, illetve a gázolajár-emelés. Én azt javaslom, hogy azokat a kollégákat kellene megkérdezni, akik annak idején, tavaly novemberben előkészítették azt a javaslatot, hogy milyen egyeztetésre került sor.
A tényszerűség kedvéért szerintem érdemes elmondani: 2001. november 6-án este 19 óra 47 perckor szavazta meg a parlament a T/5001. számú törvényjavaslathoz benyújtott 99. számú módosító indítványt. Ez határozott arról, hogy 2002. július 1-jétől a benzin, illetve a gázolaj áremelésére sor kerüljön. Hangsúlyozom még egyszer a dátumot: 2001. november 6-án este 19 óra 47 perckor. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) - letölthető egyébként az Országgyűlés internetes lapjáról. A javaslatot 139 fideszes, 28 kisgazda és 16 MDF-es képviselő mellett 6 független képviselő szavazta meg. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Itt van a szavazási lista a kezemben: Ágota Gábor, Babák Mihály, Balla György, Balla Mihály Tibor, Balsay István, Bánki Erik, Bartha László, Básthy Tamás, Bebes István, Becsó Zsolt, Bernáth Ildikó, Birkás Tivadar, Bóka István, Borkó Károly, Braun Márton, Búsi Lajos, Czerván György, dr. Dancsó József, dr. Deutsch Tamás, Domokos László, dr. Dorkota Lajos, Endre Sándor, Farkas Sándor, dr. Fazekas Sándor, Fehérvári Tamás, dr. Fónagy János... Ha a tisztelt Ház megengedi, megkímélném a teljes lista felolvasásától a Házat. (Derültség és taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Azért még néhány nevet hadd olvassak: dr. Kövér László, Mádi László, Orbán Viktor, dr. Szájer József, Tállai András, Varga Mihály, dr. Boros Imre. Azt hiszem, hogy ennyi a mai napirend előtti válaszra elegendő volt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me