CSABAI LÁSZLÓNÉ

Full text search

CSABAI LÁSZLÓNÉ
CSABAI LÁSZLÓNÉ (MSZP): Tisztelt Miniszter Asszony! Néhány héttel ezelőtt egy kellemes avatási ünnepségen vettünk részt Nyíregyházán, ahol az állomás közelében rendőrőrsöt avattunk. Minden résztvevő örült, hogy az önkormányzat, a BM és a helyi rendőrség összefogásával, támogatásával, ingatlancserékkel olyan helyen tudtunk megfelelő feltételeket biztosítani a rendőrség számára, ahol a városban a leggyakoribb a bűnelkövetés. Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy jó volt a döntésünk, számokkal mutatható ki, hogy eredményesebb ezen a területen most a rendőrség munkája.
A rendőri vezetőkkel beszélgetve tudtam meg, amit már korábban is sejtettem, hogy a 2002. évi költségvetésben nincs minden rendben a rendőrségnél. A rendészeti állomány jelentős béremelésével valamennyien egyetértettünk, azzal azonban már nem, hogy annak teljes pénzügyi fedezete nem épült be a megyei rendőrségek költségvetésébe. Egyes számítások szerint a 2002. éves költségvetésben meghatározott összegek a rendőrségek működését legfeljebb szeptember vagy október végéig tudják még nagyon takarékos munkával is finanszírozni. Ehhez járul az az aggodalmunk, hogy a nyíregyházi rendőrkapitányság elhelyezését szolgáló felújítási munkák nem kezdődtek meg.
A kérdésem miniszter asszonyhoz: országosan igaz-e az, hogy a rendőrség működési költsége nincs a 2002. évi költségvetésben fedezve? Év közben saját hatáskörben hozott-e a kormány a hiány pótlására döntést? Mennyi a rendőrség adósságállománya, amelyet most az új kormánynak kell rendbe tennie? Elkezdhető-e a nyíregyházi rendőrkapitányság épületének átalakítása, megvan-e ennek a pénzügyi fedezete? (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me