DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országimázs Központ által kötött, több köbméternyi nagyságrendet képviselő szerződésállományt az Állami Számvevőszék 2001-ben megvizsgálta, legalábbis a 2000 végéig kötött szerződéseket, és a megállapításait egy terjedelmes okiratba foglalta; ezek a megállapítások mind szabályszerűtlenségekről adnak számot. A közelmúltban büntetőeljárás indult az ügyben, a rendőrségen folyik a nyomozás a megkötött szerződések ügyében.
Ugyancsak rendelkezésére bocsátottuk a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak az összes 2002 májusáig megkötött, Országimázs Központ által jegyzett szerződést. Tehát ilyen szempontból, úgy gondolom, ezek a szerződések vizsgálati szempontból a megfelelő kezekben vannak.
A kormány az Országimázs Központ-szerű pazarlásokat megszüntette, megszüntette az Országimázs Központtal együtt. Úgy gondoljuk, hogy a pazarlásokkal szemben a legmegfelelőbb megoldás a szabályok, köztük a közbeszerzési szabályok betartása és betartatása.
(11.50)
Összegezve azt mondhatom önnek, hogy az augusztus 20-ai ünnepségek lebonyolítására 1 milliárd 13 millió forintot költöttek az Országimázs Központ által kötött szerződések alapján. Ennek keretében erről az ominózus ügyről is döntöttek, mégpedig olyan módon, hogy a vállalkozótól nem kérték számon azt, hogy milyen tételre (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), milyen tevékenységre milyen összeget kellett fordítania.
Azt mondhatom tehát, hogy (Az elnök ismét csenget.) az Országimázs Központ ügyeiben nemcsak a vécére kötött szerződés bűzlik a jogsértéstől.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me