DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Medgyessy Péter a napokban a saját ügyében azt találta mondani, hogy az embereket ezek a régi dolgok, mármint a saját D-209-es ügye, nem érdeklik.
Nem ez az első tévedése Medgyessy Péternek, sőt úgy tűnik, hogy miniszterelnöksége a folyamatos tévedések időszaka. Arról van szó ugyanis, tisztelt Ház, hogy Medgyessy Péter nem kevesebbet mondott ezzel, mint azt, hogy emberek, mindazt, amit eddig mondtam, felejtsük el, és felejtsük el ezt az egészet úgy, ahogy volt - ez nem megy, tisztelt Ház! Nem megy azért, mert még sokan, egyesek szerint talán túlságosan sokan élünk, akik abban az időszakban, 1978-ban, amikor a miniszterelnök úr középkorú ember volt, szintén éltünk, és pontosan emlékszünk arra, hogy mennyi lehet a realitása mindannak, amit a miniszterelnök úr válaszként a fontos kérdésekre elmondott.
Nos, 1978-ban a szovjet birodalom még teljes erejében volt. 1978-ban még olyan fizetések voltak, amelyek mellett bizony az a juttatás, amelyet a miniszterelnök úr D-209-esként méltóztatott átvenni, olyan magas jövedelem volt, amely önálló jövedelemként is az átlagosnak jóval magasabb szintjét érte el. Ezért aztán mindenkiben felmerül a kérdés, hogy egy alapvető kérdésre is adjon már választ a miniszterelnök úr: miért, milyen indokból, miféle elhatározásból vállalta azt, hogy a polgári előmenetel helyett D-209-es ügynökként, bocsánat: titkosszolgaként fogja a pénzt megkeresni? Mi volt az indok - csak nem a pénz?
Erre kellene hiteles és egyértelmű választ adni! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me