DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tóth Lajos nyugalmazott alezredes, volt szt-tiszt, Medgyessy Péter egykori állambiztonsági felettese 2002. június 30-án egy televízióinterjúban kijelentette, hogy Medgyessy Péter nem az IMF-fel, azaz a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások miatt lett szigorúan titkos rendőrtisztnek kinevezve; a történeti adatok szerint Medgyessy Péter már évek óta titkosrendőr volt, amikor 1981-ben elkezdődtek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal.
Tóth Lajos ugyanebben az interjúban elmondta, hogy a szovjetek mindenről tudtak, amiről a magyar állambiztonság tudott, már csak azért is, mert az ő szobája mellett volt a szovjet KGB tábornokának irodája, aki tanácsadás címén mindenről információval rendelkezett.
Arra a kérdésre, hogy a kémelhárítók kiket is hárítottak el, Tóth Lajos azt válaszolta, hogy nem a szovjeteket, hanem természetesen a nyugatiakat - jelenlegi NATO-szövetségeseinket, teszem hozzá.
Ezek után kérdezem önt, miniszter úr: mi maradt még abból a meséből, hogy Medgyessy Péter a szovjetekkel szemben, a KGB-vel szemben védte volna hazája érdekeit? Mit csinált Medgyessy Péter 1978 és 1981 között a magyar állambiztonság tagjaként? Kérdezem öntől azért is, mert ön felügyeli jelenleg a polgári titkosszolgálatokat.
Köszönöm. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me