ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a munkánkat. Tisztelettel köszöntöm a képviselő hölgyeket és urakat az ebéd utáni sziesztából.
Soron következik az ítélőtáblák és a fellebbviteli ügyészi szervek székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Önök az előterjesztést T/186. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/186/5. és 8. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy Hankó Faragó Miklós államtitkár úr zárszavát múlt heti ülésünkön már elmondta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/186/8. számú kiegészítő ajánlás 4. és 5. pontjait az előterjesztő támogatja. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Fidesz képviselőcsoportja ezek külön szavazását kezdeményezte.
Az ajánlás 1., 2. és 3. pontjaiban Vitányi Iván (Sic!) és más képviselők Debrecenben, 2003. január 1. napjától javasolják az ítélőtábla létesítését. A kiegészítő ajánlás 1., 2. és 3. pontjában pedig Szakács Imre és más képviselők a Győr székhelyű ítélőtábla létrehozását javasolják 2003. január 1-jétől. Az ajánlás 4. pontjában pedig Juhászné Lévai Katalin és mások a debreceni és győri ítélőtábla 2005. december 31-ei létesítését kezdeményezik. (Állandó zaj.) A támogatott módosító javaslatokban Toller László és mások az előzővel alternatív módon a debreceni és a győri ítélőtábla létesítésére 2004. július 1-jét javasolják, míg ezek működésüket az indítványok szerint 2005. január 1-jén kezdik meg.
A felsorolt összes indítvány alternatívát képez.
Tisztelt Országgyűlés! Szavazás következik. (Zaj.) Egy kis figyelmet kérnék tisztelettel! Először Vitányi Iván és mások javaslatát teszem fel szavazásra... - (Közbeszólások: István!) bocsánat; köszönöm, hogy figyelnek, köszönöm a segítséget - ...az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai szerint. Az alkotmányügyi bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy 131 igen szavazattal, 189 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett a javaslatot az Országgyűlés nem fogadta el.
(Pásztohy András jelzi, hogy nem működik a gépe.) Nem működik a gépe, képviselő úr? (Pásztohy András: Nem!) Tehát egy nem, ugye? A nemhez soroljuk. (Pásztohy András: Igen!) Köszönöm szépen. (Az MSZP soraiból érkező jelzésre:) Ott is egy nem. Kinek nem működik még a gépe? (Baja Ferenc jelzi, hogy az ő gépe sem működik.) Baja Ferencé, ha jól látom. Ő is nemmel szavazott. Jó, haladunk tovább.
Most Szakács Imre és mások javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 1., 2., 3. pontjai szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Juhászné Lévai Katalin javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 4. pontja szerint. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 192 igen szavazattal, 146 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
(14.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me