LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az általános vitában szó volt arról, hogy az előttünk fekvő országgyűlési határozattervezet irányelvei többségükben megfoghatatlanok, kitöltetlen a tartalmuk. Ezért is üdvözlöm az MDF nevében Pap János képviselőtársam konkrét célokat tartalmazó indítványait, amelyek élettel és tartalommal töltik ki az általánosságokban mozgó irányelveket.
Egyetlenegy módosító javaslatról szeretnék nagyon röviden szólni. A határozattervezethez benyújtott 17. sorszámú módosító javaslatában Pap János képviselőtársam azt indítványozza, hogy az irányelvek tartalmazzák a szociális földprogram támogatását. A szociális feszültséget, a nagyvárosi lakásínséget, a munkanélküliséget csillapítaná, csökkenthetné egy ilyen szociális földprogram.
Kritikusai gyakran mondják, hogy ez nem megnyugtató, nem távlatos megoldás, felesleges a támogatása. Ezzel szemben az a véleményünk, hogy semmilyen szociális támogatás nem tekinthető távlatos megoldásnak. Nem is ez a célja egyik támogatásnak sem, hanem a válsághelyzetek enyhítése. Éppen ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy fontolják meg az ajánlás 17. pontjában található módosító javaslatot.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me