ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az ítélőtáblák és a fellebbviteli ügyészi szervek székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Önök az előterjesztést T/186. számon, az egységes javaslatot pedig T/186/9. számon kapták kézhez. Ez utóbbihoz az előterjesztő elírási hibajegyzéket nyújtott be T/186/11. számon. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást nyújtott be T/186/12. számon.
Tisztelt Országgyűlés! Az egységes javaslathoz az előterjesztő egy módosító javaslatot nyújtott be. Megkérdezem, kíván-e az alkotmányügyi bizottság előadót állítani. (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nem, köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom a záróvitát. Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki a napirendi ajánlás szerinti 5 perces időtartamban a vitában felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nincs jelentkező, köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Most a záróvitában benyújtott módosító javaslatról határozunk, amely szerint Debrecenben Debreceni Ítélőtábla, Győrött pedig Győri Ítélőtábla elnevezéssel, 2004. július 1. napjától további ítélőtáblák létesülnek. Az ítélőtáblák a tényleges működésüket 2005. január 1-jétől kezdik meg. Az alkotmányügyi bizottság a javaslatot támogatja. Kérem, hogy erről szavazzunk most! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 223 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 93 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Az alkotmány 50. § (5) bekezdése értelmében az egységes javaslat 5. és 6. §-ainak elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Mindezekre figyelemmel a zárószavazás két ütemben történik: először az egységes javaslatnak a minősített többséget igénylő részéről, majd az egyszerű többséget igénylő részéről fogunk határozni.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az ítélőtáblák és fellebbviteli ügyészi szervek székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló törvényjavaslat hibajegyzékkel korrigált egységes javaslatának 5. és 6. §-át. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 217 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 112 tartózkodás mellett az egységes javaslatot nem fogadta el.
(Az elnök dr. Soltész István főtitkárral konzultál.) Elnézést kérünk, itt a kiírásokkal, illetve a kétharmadokkal kapcsolatban kis pontosítást fogunk tenni. (Jelzésre:) Toller László ügyrendi kérdésben jelentkezett. Megadom önnek a szót, képviselő úr. (Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter: Mi az ügyrendi?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me