DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Balaton Fejlesztési Tanács tagságát, összetételét a területfejlesztési törvény határozza meg. Elég széles körű ez a tagság. Ebben egy lehetősége van a kormánynak, az, hogy a kormány képviselőjét tagként kijelölje. Ezt követően a fejlesztési tanács tagsága választja meg a tanács elnökét és alelnökét.
Mit tett a kormány? Felmentette a kormány képviselőjeként kijelölt tagot. És miért tette ezt? Azért, mert a kormánynak nem lehet képviselője olyan országgyűlési képviselő, aki ellenzéki képviselőként, nyilvánvalóan meggyőződésből és a frakciófegyelem okán, a kormány javaslatai fölötti vitában rendszerint a "nem" gombot nyomja meg.
(11.10)
Nyilvánvaló ebből, hogy ellenzéki országgyűlési képviselő annak a kormánynak nem lehet a képviselője, amely kormánynak ellenzékeként működik a parlamentben. Ez egy skizofrén helyzet lenne, tisztelt képviselő úr és tisztelt Országgyűlés. Úgy gondolom, teljes mértékben érthető, hogy itt nem zsákmányszerzésről van szó: a kormányok a kormány képviselőit jelölik ki, akik ellenzéki képviselőként nem tudják a kormányt egyébként más területen képviselni. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me