GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Úgy érzem, hogy az, amiről ön beszélt, tényleg messze túlnyúlik azon, ami ebben az országgyűlési határozatban írva vagyon, ami egy diagnózis fölállítását szorgalmazza. Anélkül, hogy erről hosszan beszélnék, ön számon kéri rajtunk a Fidesznek azt a feje tetejére állított, beteges és rossz újraelosztási rendszerét, amely a szegények számára egyre szigorúbb követelményeket támasztott, és a gazdagabb, módosabb rétegnek juttatott többet. (Babák Mihály: Senki sem mondott ilyet.)
Én nem akarom ezt folytatni, bízom benne, hogy a képviselő asszony holnap itt lesz. (Babák Mihályhoz:) Képviselő úr, szó szerint tudnám idézni Varga Mihály pénzügyminiszter urat, aki elmondta, hogy a jövedelmek növekedésénél gyorsabban növekedtek az adók. Ezt ő mondta nem olyan régen, még mint regnáló pénzügyminiszter.
Tehát azt gondolom, hogy amit ön számon kér, arról holnap lesz módunk beszélni nagyon sokat. Mi igenis akarjuk támogatni azokat a családokat, amelyekről ön beszél, mert mi is tudjuk, hogy a gyermekek 45 százaléka van olyan családban, ahol nagyon nehezek az anyagi körülmények, és a személyi jövedelemadó-rendszerben kezdeményezett javaslatok - és tudom, hogy már önnél van, biztos, hogy már olvasta - mind-mind azt segítik, hogy ezeknek a családoknak javuljon az anyagi pozíciója. És ez nyilván azt jelenti, hogy a családon belül a gyerekek helyzete is javulni fog, és a lakásrezsire is többet fognak tudni költeni abból a 6 ezer forintból, ami ezek után szeptembertől a borítékjukban marad.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me