GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Máris megkövetem önt, mert úgy érzem, tényleg csak közvetve függ össze, amit mondani fogok, ezzel a határozati javaslattal. Amiről Kosztolányi képviselő úr beszél, az az, hogy mitől jutottunk ide. Gondolom, a képviselő úr is tudja, mert tudnia kell, mert ha velünk nem is osztották meg, de önök mint kormánypártiak biztosan kaptak háttérszámítást: több mint 150 milliárddal tetszettek csökkenteni az adójóváírás összegét, és ebből az első évben mindössze 70 milliárdot adtak vissza családtámogatás címén. Tehát mostanra érték el valójában, hogy egyenlő lett a kettő értéke. Szóval, ezekről vitatkozhatunk.
A másik: a Bokros-csomagnak a szociális részét érintette, amiről Béki Gabriella képviselő asszony is beszélt. Azért a gyereket nevelő családok mindössze 8 százalékát érintette; 8 százalékát és azokat, akik a felső 10 százalékba tartoznak, tőlük vette el és rendezte át rászorultsági elv alapján.
A bérlakásdologról, azt gondolom, nincs értelme vitatkoznunk, mert az, hogy miért lett ilyen ár, mint minden dologban, ebben is lehet rosszul és jól eljárni. Ahol megtörtént a reális vagyonértékelés, a lakások állapotának a felmérése, az alapján állapították meg ezeket az árakat, amin meg lehetett vásárolni. Azt pedig egy kormányon számon kérni, hogy a bérlő miért vásárolja meg, azt hiszem, kicsit durva dolog, de öntől ez természetes.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me