DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Egy, a napi sajtóban megjelent hír valóságtartalmával kapcsolatban szeretnék önnek kérdést feltenni. A Magyar Hírlapban megjelent egy hír, amelynek értelmében a Millenáris Közhasznú Társaság - tehát kht. lévén - az adófizetők pénzéből jelentős rendelést adott: ennek értelmében az "Álmok álmodói" logót kellett filléres órákra felhelyezni. Mindez az adófizetőknek 201 millió 250 ezer forintjába került. Tehát azok számára, akik elhiszik az előző kormánynak azt a propagandáját, hogy a magyar vállalkozókat támogatnák, elmondom, hogy a vállalkozó a Millenáris Részvénytársaságnak az első tulajdonosa, szép magyarosan csengő, delaware-i off-shore cég volt a neve: Titanium Investments Corporation. Legalább ez a körülmény, hogy a cég delaware-i, megmagyarázza, hogy az előző miniszterelnöknek honnan voltak a forrásai dakota közmondásokat illetően. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Tisztelt Miniszter Úr! A választásokat követően a Titanium Investments Inc. Corporation üzletrészét megvette a Nábob Lízing Kft. - ismerjük a technikát -, majd végül egy magánszemélynek adták tovább. Szintén a tulajdonosok között volt a Közgép Rt., amelyet megismerhettünk az autópálya-építkezések során. A társaság felügyelőbizottságának tagja Wermer András - aligha kell erről többet mondani.
200 millió forintért talán nem is álltam volna föl, mert az ország már ismeri; de kilenc szerződésben összesen 1 milliárd forint értékben szerződtetett a két cég. A szakértők kimutatták, hogy a felek kölcsönös egyetértésével egyoldalúan a vállalkozói érdekek domináltak a szerződésekben - állítólag 100 millió forint tiszta haszonra került sor.
A kérdésem: követendőnek tartja-e, miniszter úr, az új kormánynak, hogy ilyen módszerekkel kössön szerződéseket? Utána fog-e menni a kormány ezeknek a pénzeknek? A vétkesek elnyerik-e büntetésüket?
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me