TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, miniszter úr, a válaszát, és nagyon szépen köszönöm, hogy a londoni útját követően éjszaka tudott foglalkozni az interpellációval, azonban vagy ebből adódóan, vagy másból eredően a kérdésemnek csak az egyik felére válaszolt (Derültség a Fidesz padsoraiból.), amely szerint ismeri, hogy mely szerződésről van szó.
Igen, az Ogilvy Rt. és az Államadósság Kezelő Központ között létrejött szerződésről volt szó. Megértem a miniszter urat, hogy nem tud erre kapásból válaszolni, hiszen ezt a szerződést nem ellenőrizte az ügyészség, nem ellenőrizte az Állami Számvevőszék, nem küldte ki a rendőrséget ezen szerződés politikai célú nyomozására (Moraj az MSZP padsoraiból, közbeszólások ugyanonnan: Három évig nem volt idő? - Ki kötötte?), és nem tettek fel e szerződéssel kapcsolatban kérdést a főügyésznek, hogy utána látványosan, politikai okokból ezt le tudja szavazni a parlamenti többség.
Éppen ezért a miniszter úr válaszát nem tudom elfogadni (Derültség az MSZP padsoraiból, közbeszólás ugyanonnan: Ez hihetetlen!), mert érzésem szerint ez azt jelenti, hogy míg az MSZP-kormány alatt készül egy 5 milliárdos keretszerződés és nincs kiírva közbeszerzési eljárás, az jogszerű és szabályos, ugyanakkor ha a Fidesz-kormány alatt készül ilyen, az törvénytelen és semmis. Míg ez a helyzet az országban fennáll, addig a válaszát nem tudom elfogadni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Három évig nem értél rá?)
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me