DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök asszony. Tekintettel arra, hogy a termőföld kapcsán itt már több hozzászólás elhangzott, úgy gondolom, néhány pontosító szót érdemes erre a kérdéskörre áldozni.
Csak a történeti hűség kedvéért jegyzem meg, hogy Magyarországon volt olyan időszak a rendszerváltozás óta, amikor külföldiek vehettek földet - ez egy konzervatív kormány idejére esett -, és volt egy másik időszak, amely szintén egy másik konzervatív kormány idejére vonatkozik, amikor is az Európai Unióval köttetett egy olyan megállapodás, hogy 2004. január 1-jén mindazok, akik addig az időpontig már három éve Magyarországon külföldiként letelepedtek, illetve itt földet művelnek, akár 2004. január 2-án meg is vehetik azt a földet.
Vagyis mindazok a vádak, amelyek a most előttünk fekvő anyag kapcsán a Szocialista Pártra hárulnak, azt hiszem, enyhén szólva alaptalanok, és nagyon ajánlanám a jelen lévő ellenzéki képviselőknek, hogy amikor ezt a hazugságáradatot locsolgatják itt a parlamenti ülésteremben, akkor ezt azért fontolják meg. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.)
A másik pedig az, hogy itt bizonyos párton, de az is lehet, hogy földön kívüli politikusok (Dr. Kosztolányi Dénes közbeszólása.), akik most az elkövetkezendő időkben valamilyen népszavazást terveznek a termőföld kérdéséről (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.), és azt hiszem, itt utalt erre Medgyasszay képviselő úr is - nos, emlékezetükbe szeretném idézni mindezen politikusoknak, hogy ezzel a bizonyos népszavazási kezdeményezéssel a nép hangján akarják leszavaztatni pont azt, amit ők egy évvel ezelőtt aláírtak az Európai Unióval.
Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me