LENDVAI ILDIKÓ

Full text search

LENDVAI ILDIKÓ
LENDVAI ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Veszélyes dolgok tanúi vagyunk. Vádak, rágalmak, sanda csúsztatások, furcsa összjáték és időzítés. Két út áll ilyenkor előttünk. Az egyik út: eljátszogathatunk így egymással négy évig. Lehet, hogy éppen ez a cél. Vádak és viszontvádak röpködhetnek itt a parlamentben. Csakhogy ez méltatlan dolog.
A másik út szokatlanabb. A másik út azt a felismerést tartalmazza, hogy a demokrácia méltósága teljes tisztánlátást követel. Jár ez a nemzetnek, jár a Magyar Országgyűlésnek, és jár a sekélyes politikai célból megtámadottnak és megvádoltnak is. Hiszen a mégoly ügyesen megrendezett kis tűzijátékok is csak a sötétben látványosak; a teljes napvilágot nem tűrik. (Az SZDSZ frakciója megérkezik az ülésre.)
Ezért azt javaslom, válasszuk ezt a második utat. Tudomásom van arról, hogy Medgyessy Péter, Magyarország miniszterelnöke, az egyedüli törvényes lehetőséget felhasználva, a belügyminiszterhez fordult: oldja fel a titoktartás törvényes kötelezettsége alól. Ez persze lehet, hogy furcsa azoknak, akik nem tudni, milyen üzleti célból tízmilliós hallgatási díjakat fizetnek a távozó munkatársaknak. De azt hiszem, mégis ez a jó út, hiszen ha a tények beszélnek, a rágalmak elhallgatnak.
Így lesz méltó, így lesz demokratikus, így lesz bátor és tisztességes. (Arnóth Sándor: Bravó!)
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me