FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ékes a szó, de a szent becsület több nála bizonnyal - vallja Janus Pannoniusszal együtt az MDF is. A magára valamit is adó ember kínosan ügyel arra, hogy ha valamit megígér, azt be is tartsa. Ha a miniszterelnök úrról van szó, akkor ez még nagyobb súllyal esik latba.
Az országgyűlési választási kampány során ön, tisztelt miniszterelnök úr, levelet írt a választópolgároknak, többek között a postásoknak is. Ebben azt ígérte, hogy a köz alkalmazottai, a nővérek, a postások, visszakapják szakmájuk elenyészett erkölcsi és anyagi megbecsülését. A népakarat úgy hozta, hogy áprilisban ön került a kormányfői székbe, de az ígéret, legalábbis ami a postásokat illeti, valahogy elfelejtődött. Az elmúlt időszakban egy szó el nem hangzott arról, mikor váltja valóra a kormány az ígéretét. A postások független érdekvédelmi szövetsége nyílt levelet intézett a miniszterelnök úrhoz, ebben számon kérték az ígéretet.
Draskovics Tibor úr, jó bürokratához illően, általánosságokkal kitöltött levelében reagált, egy szóval sem említve a konkrét kérdésre a konkrét választ, hogy mikor lesz béremelés a Postánál, vagyis a kormány mikor tartja be az ékes szó ígéretét? Mert bért emelni többféleképpen is lehet: egyszer úgy, hogy nem sérülnek az érdekek, tehát mindenki jól jár; de lehet a másik rovására, azaz úgy, hogy akinek a munkájára már nem tartanak igényt, az arra eső részt béremelés címén szét lehet osztani.
Kérdezem tehát a tisztelt miniszterelnök urat, mi a szándéka a Magyar Postának, mi a szándéka a kormánynak a postásokkal? Hogyan lesz az ékes szóból valóság? Várom válaszát!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me