DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését, mert egy olyan aktuális kérdésre hívja fel a figyelmünket, amelyben valószínűleg mindannyiunk együttműködésére szükség lesz.
Ma az össztermelés 3,6 százaléka származik megújuló forrásokból, az EU-ban 6-ról 12-re akarják tíz éven belül emelni ezt az arányt. Nálunk is létezik egy hosszú távú energiatakarékossági program, amely 2010-re meg akarja duplázni ezt a teljesítményt.
A kormány több támogatási formával és a világos, kiszámítható árazással kívánja segíteni a megújuló energiaforrások növekedését és igénybevételét. Ezért a most szakmai egyeztetés alatt álló energiaárrendelet-tervezet előnyösen fogja érinteni azokat az energiatermelőket, akik megújuló forrásból termelik az energiát. Emellett folytatjuk azokat az energiatakarékossági programokat, amelyek elősegítik, hogy ilyen energiatermelésre sor kerüljön, és más tárcákkal, tehát például a Földművelésügyi Minisztériummal való együttműködésben - hiszen nálunk a biomassza többek között az egyik legfontosabb forrás - folytatjuk ezeknek a pénzügyi támogatását.
Ennek a támogatásnak a figyelembevételével, felhasználásával épült meg az inotai szélerőmű, összesen 850 kilowatt teljesítménnyel, és folyik több mint 4 ezer négyzetméternyi napkollektoros melegvíztermelés. További hasonló rendszerekre készülünk.
Köszönöm a figyelmet, és kérem a válasz elfogadását. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me