DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Nem éltünk hiába ebben a nyolc-kilencórás vitában, amely már mögöttünk van, a vezérszónoki felszólalások kapcsán és az általános vitában, mert én ugyan még nem láttam ezeket a módosító javaslatokat - szorgosan jegyeztem, amit a képviselő úr elmondott -, valójában a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban visszatértünk oda, ahhoz az eredeti állapothoz, amelyhez ragaszkodtunk, amely a hatályos törvénynek egyébként a szövege. Ilyenkor, úgy is, mint az előző törvény előterjesztője, és úgy is, mint aki ebben a vitában az átlagosnál többet érvelt, azt tudom mondani, hogy minden tiszteletem, hogy az előterjesztő és az MSZP képviselőcsoportjának a többsége elfogadta ezt az álláspontot.
Én időközben írtam egy levelet az MSZP-képviselőcsoport tagjainak, ezt meg fogják kapni, mert miután más eszközt nem láttam arra, hogy az észérveinket vegyük elő, és együtt lépjünk fel a kábítószernek minden olyan terjedése, terjesztése, fogyasztása ellen, amelyben mi gátat tudunk szabni vagy nemet tudunk mondani, ezért újból megfontolásra javasoltam a képviselőknek, hogy térjünk egyszer vissza erre a kábítószerügyre, és most ne foglalkozzon az Országgyűlés vele.
Megelőlegezem azt, amit a képviselő úr mondott, hogy ez ugyanilyen formában módosító indítványként az Országgyűlés előtt van, ezért csak szeretném örömömet kifejezni, hogy célba értek az érveink. Azért is egyetértek, nemcsak a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos előterjesztéseikkel, hanem a 66. ponttal, hiszen nem lehet (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) egyszerre kétféle kampányt hirdetni: hirdetni a családon belüli erőszak elleni fellépésnek sok-sok formáját, miközben enyhítünk a büntető törvénykönyv e szakaszán. Én csak üdvözölni szerettem volna ezt a három módosító indítványt. Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me