JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kosztolányi képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni. Igaza van a képviselő úrnak abban, hogy a bizottság úgy döntött, hogy Hajdu képviselő úr mondja a többségi véleményt. Igaz az is, elmondhattam volna, hogy Hajdu képviselő úr külföldi utazása miatt ma nem tudott bizottsági véleményt elmondani, és ezért én vállaltam ezt a feladatot. Abban is igaza van, hogy ha Hajdú úr mondta volna a bizottsági többségi vélemény ismertetését, akkor lehet, hogy más szavakat, mondatokat használt volna. Én igyekeztem a bizottsági vitában elhangzottakat visszaadni itt. Idéztem, hogy az ellenzéki képviselőtársaim kifogása az volt, miért nem 2003. január 1-jétől - de a képviselőtársaimnak itt lehetősége van kifejteni részletesen a véleményüket.
Ami a tartalmi részt illeti, azért erről érdemes szólni. Kosztolányi képviselő úr azt mondja, hogy egy nap alatt össze lehet rakni ezt a dolgot, és meg lehet csinálni. Nem kívánok visszamutogatni az elmúlt időszakra, de azért nagyon jól emlékszem arra, valószínűleg Kosztolányi képviselő úr is emlékszik, mert egy bizottságban dolgoztunk akkor is, hogy Perlaki fideszes képviselő úr annak idején igen hosszú, kemény munkát folytatott, hogy a megoldást megtalálja. Nagyon sokat dolgozott rajta, kereste a megoldást. Végül is, amit az akkor kormánypártok elfogadtak, arról az Alkotmánybíróság kimondta, hogy az úgy nem jó, az úgy alkotmányellenes.
Úgy gondolom, hogy ha olyan egyszerű lett volna, akkor, mivel a Fidesznek is érdeke volt, az MDF-nek is érdeke volt a probléma megoldása, megoldották volna a képviselőtársaim az előző parlamenti ciklusban. Tehát tessenek elhinni, hogy nem olyan egyszerű a dolog, hogy leülök, egy óra alatt megcsinálom, mert annak az lenne a következménye, ami volt a Perlaki-féle megoldásnak, hogy alkotmányellenes. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me