DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Örülök, hogy Tóth képviselő úr után szólok. Oda mindig az van kiírva, hogy MSZP, de én inkább államtitkár úrnak szólítanám. Bár meg kell mondanom, nagyon szívesen vettem volna, ha a titkosszolgálat maradt volna tárca nélküli miniszterség, és ön most tárca nélküli miniszterként jegyezné ezt a törvényt.
Szóval, képviselő úr: eszünk ágában sincs. Ön most kétszer is megemlítette, az előbb is meg most is, hogy azért ágálunk, mert mi itt valamit a politikai ellenfeleink ellen kívánnánk felhasználni, különösen ezt a törvényt. Ez nem így van, higgye el! Ugyanúgy tudjuk, hogy az ország életében a társadalom moráljának, az erkölcsnek a megtisztulási folyamatát kell hogy elősegítse mindez.
Ezért merem ajánlani még egyszer - és nem fogom megfogadni Wiener úr jótanácsát. Kérem szépen, ügyvédi kamara tizenkilenc van meg a budapesti. Az elnökkel, elnökhelyettese ez összesen negyven ember. Ennek a negyven embernek az ebbe a körbe való betétele megnyugtatná a 7-8 ezer magyar ügyvédet. Megnyugtatná őket. Mert én is nagyon sok ügyvédet ismerek, Wiener úr, és ők a kezükön sorolják, hogy ki volt a tégla, és ki nem volt a tégla, és szeretnének, végre szeretnének ők is valami igazságot kapni - de nem leszámolni, hanem egyszerűen tudni azt, hogy a választott vezetők, a kamarai elnökök, akiket állítólag demokratikusan választanak, legalább a szolid magánpraxison kívül nem vállalnak vezető szerepet közöttük. Úgyhogy én nem nagyon szeretném - nem engem kell lebeszélni a javaslat visszavonásáról, hanem talán meg kellene kérdezni azt a 2-3-4 ezer ügyvédet, aki igenis, kéri, várja, hogy az ő területükön is történjen végre valami, vagy legalább a lehetőség megadassék. De önök, mint ahogy a 13. pontra hivatkoztak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), még a lehetőségét is elveszik az önkéntes átvilágításnak is.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me