NYITRAY ANDRÁS

Full text search

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor Wiener képviselőtársamat megláttam, hogy bejött a terembe, tudtam, hogy itt sok-sok dolog lesz, amiben mi majd jóízűen nem fogunk egyetérteni. Amit ő a korábbiakban, nem a mostani, hanem az azt megelőző felszólalásában elmondott, miszerint - egyszerűen fogalmazva - a lehető legszűkebb körre kell korlátozni az ilyen módon eljárás alá esők körét, ezzel a legcsekélyebb mértékben sem értek egyet. Ugyanis az egésznek ettől kezdve az égvilágon semmi értelme nem lesz, tehát mondhatjuk azt is, hogy nem is érdemes ezzel foglalkozni, mert a végén odáig jutunk, hogy senkit sem kellene megnézni; az lenne egyébként a legegyszerűbb és a legkevesebb bonyodalommal járó dolog. De az a logika már egyszerűen hátborzongató, hogy a közvéleményt befolyásolókat egyáltalán nem is akarják megvizsgálni!
Tisztelt Wiener Képviselő Úr! Az ön egyik gyakran elmondott érve, hogy bízzuk a választókra, hogy majd az után, ha feltártuk a feltárandókat, hogyan választanak.
(20.20)
És tessék mondani, kik tudják leginkább befolyásolni a választókat a későbbi döntéseikben? Bár én nem értek egyet teljes mértékben ezzel a kifejezéssel, hogy a médiumok a negyedik hatalmi ág, de azért azt mindenki tudja, hogy a közvélemény befolyásolásával - amiben elsősorban azok jeleskednek, akiket önök most meg akarnak kímélni -, nagyon sok mindent el lehet hitetni az emberekkel, és nagyon sok mindenkiből lehet sztárt csinálni. Tessék csak a Big Brother sztárjaira gondolni... A politikának is vannak Big Brother-sztárjai, akikből ugyanígy lehet érdemtelenül, éppen azok által elfogadott és megbecsült embert csinálni, akiket önök meg akarnak most kímélni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ezt én végképp nem értem, és nem értek vele egyet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me