NYITRAY ANDRÁS

Full text search

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Tóth András Államtitkár Úr! Én önt a kiegyensúlyozott és higgadt problémakezeléséért nagyra becsülöm, de azért engedje meg, hogy emlékeztessem arra: ezt az egész módosításijavaslat-csomagot nem mi találtuk ki. Én az eredetire gondolok, természetesen. Ha valaki önt most hallgatná messziről, úgy a Hold irányából, akkor azt hihetné, hogy ezt az egész módosító csomagot a két törvényre vonatkozólag mi terjesztettük elő. Ezt nem mi terjesztettük elő: ezt önök terjesztették elő, és vállalják annak az ódiumát, hogy adtak némi ötleteket néhányunknak, hogy ha már hozzányúlunk ehhez, mit kellene ezen módosítani. Ez itt nem politikai ellenfelekről szól.
Azt hiszem, talán megengedheti azt, hogy föltételezzem önökről: az egykori diktatúra pártállami kiszolgálói, főleg, akik a politikai titkosrendőrségnél elég nehezen pártolható, mai ésszel és mai szemmel elég nehezen szimpatikusnak tekinthető tevékenységet végeztek - és ez a legeufemisztikusabb megközelítése a szituációnak -, önöknek sem a barátai. Maradjunk ebben. Mi se szeretjük őket, de talán önök se annyira. Nem kell, hogy válaszoljon rá.
Végül is és nem utolsósorban, én azt gondolom, hogy ha bizonyos magas társadalmi állásokból bizonyos kört kizárnánk, eltanácsolnánk; az nem a világ legnagyobb tragédiája, ha valaki nem lesz miniszterelnök, miniszter vagy urambocsá! parlamenti képviselő. Annyi becsületes állás van ezen kívül, ezt a néhányat esetleg mellőzhetnék bizonyos körök. Én azt hiszem, ez nem volna olyan nagy baj még ma sem, a mai társadalomban sem.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me