TÓTH SÁNDOR

Full text search

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Még Fónagy képviselőtársam hozzászólásához szeretnék szólni. Ő elmondta, hogy nem hisz az elektronikus ellenőrző rendszer hatékonyságában. Nos, én sem, és azt hiszem, hogy még nagyon sokan. Viszont ami ezt a törvénymódosító javaslatot indokolttá teszi, hogy a közútkezelő szervek jogosultak legyenek az úthasználati díjjal és a pótdíjjal összefüggő adatok kezelésére. Pont az tette szükségessé, hogy két-, illetve többfajta rendszer van Európában, de elég általánosan elterjedt a fizetőkapuk rendszere, ahol is egyáltalán mérni lehet azt, hogy milyen gyakorisággal használja a közlekedésben részt vevő az autópályát, illetve milyen hosszú szakaszon közlekedik ezen az autópályán. Ezt mind mérhetővé teszi. De mivel az M3-ason az elmúlt időszakban eltörlésre került ez a fizetőkapus rendszer, ezért vált szükségessé valamiféle ellenőrző rendszer kiépítése és bevezetése, hiszen az úthasználati díj nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az úthálózat-fenntartók, az autópálya-fenntartók az autópálya-üzemeltetésről tudjanak gondoskodni.
Biztos, hogy egyik rendszer sem igazságos, mind a kettőben van igazságtalanság és jogtalanság, de egy biztos, hogy az M5-ösön fel sem merül az, hogy valaki blicceljen, míg az M3-ason vagy az M7-esen biztos, hogy fel fog merülni az, hogy nem fizetnek az autópályáért használati díjat olyan gyakorisággal esetleg és olyan útszakasz igénybevételére, mint ami jogos lenne.
Tehát azt hiszem, hogy ezzel a kérdéssel a közeljövőben még foglalkoznunk kell. Egyelőre most nem tudunk jobbat, lehetővé kell tenni, hogy az ellenőrzés hatékonysága javuljon.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me