DR. GÁL ZOLTÁN

Full text search

DR. GÁL ZOLTÁN
DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, hogy nagyjából kimerítettük itt az érveket, csak a magam mentségére kérek szót. Én nem arról beszéltem - Font Sándor képviselőtársamnak mondom -, hogy koncentrálni kell, hanem arról, hogy koordinálni kell, s ez egy nagyon lényeges különbség. Minden specifikációval szükségképpen együtt jár a koordináció nehézkesebbé válása. Ez egy törvényszerűség. Márpedig a bűnözés... - és itt nem a futballhuliganizmusról van szó, hanem olyan típusú bűnözésről, amelyet csak nagyon-nagyon alapos, hosszan tartó felderítő munkával, titkosszolgálati eszközökkel lehet megközelíteni, hogy egyáltalán egy nyílt nyomozás elinduljon, és a specializáció mellett meg kell teremteni a koordinációt. Nem a koncentrálásról beszéltem.
Az egy szervezeten belül megvalósított specializáció mellett - mint ahogy ez érvényesül a rendőrségnél - a koordináció nyilvánvalóan nagyobb hatásfokkal teremthető meg, kevésbé hatnak azok az elkülönült szervezeti érdekek, amelyek mindig jelen vannak.
A bűnüldöző munkában ezek az elkülönült szervezeti érdekek mindig erősebbek, mint más közigazgatási szerveknél, bár ott is tudjuk, hogy eléggé markánsan kitapinthatóak. Ez a szervezeti megoldás, amit mi javasolunk, hangsúlyozom még egyszer: meggyőződésünk szerint nagyobb valószínűségét teremti meg ennek a koordinációnak és ezen keresztül egy hatékonyabb bűnüldözésnek. Hozzátéve még természetesen azt, hogy ahogyan a miniszter asszony is mondta, az APEH Bűnügyi Igazgatósága tevékenységének nyolcvan százaléka két, azaz két típusú bűncselekményre vonatkozott az elmúlt években.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me