TÓTH SÁNDOR

Full text search

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szentgyörgyvölgyi képviselőtársam a rendőrállam rémével fenyegeti a tisztelt hallgatóságot. Nos, én szeretném elmondani, hogy nem így van, hanem pont, még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy az APEH nyomozó hivatala politikai megrendeléseknek tegyen eleget. Úgy gondolom, a rendőrség annyiban mindenképpen más szituációban leledzik, mint az adóhatóság, hogy ott van egy olyan szervezet, amelyik - megint a magyar közjogi berendezkedés sajátossága miatt - nyugodtan nevezhető egy független szervezetnek, ugyanis az ügyészség felügyelete alatt tevékenykedik.
Tehát nem pusztán a rendőrség vagy a rendőrséget felügyelő miniszter, minisztérium kompetenciájába tartozik az adónyomozás jogszerűségének, szabályszerűségének a lefolytatása ily módon, hanem egy nagyon is hozzáértő szervezet kontrollja következtében kerül ez végrehajtásra, amikor is neki, mint ügyésznek, a bíróság előtt kell vállalnia, hogy elindítja a közvádas ügyet, illetve meg tudja védeni majd a saját álláspontját. Végeredményben azt szeretném mondani, hogy ezt tartjuk igazán jogállami megoldásnak.
Azt, hogy a nyomozó hatóság rendelkezzen titkosszolgálati eszközök használatának lehetőségével, rendkívül fontosnak tartjuk. Tény - Font képviselőtársamnak mondom -, hogy az Alkotmánybíróság nem hozott tartalmi döntést ez ügyben, hanem csupán a rendőrségi törvény kétharmados módosításának a szükségességére hívta fel a figyelmet. Ez így van. Amennyire összetett munkát kell azonban folytatni egy ilyen nyomozó hatóságnak, úgy érezzük, ez a rendőrség keretében folytatható végig, a különböző rendőrségi csoportok együttműködésének következtében lehet igazán eredményes ez a tevékenység. Tehát nem megszüntetésről, hanem megerősítésről van szó.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me