LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A mai napon több olyan napirend volt, amelyben úgy éltük meg itt többen a vitát, hogy valóban vita van, és talán eredménye is lehet ennek a vitának. Feltételeztük a jó szándékot, nem politikai döntést sejtettünk a törvény-előkészítők szándéka mögött, hanem felelősséget. Ilyen volt a géntechnológiai tevékenységről szóló vita, vagy ilyen volt az előbbi, a Btk. módosításáról szóló vitának az a része, amelyet aztán Csákabonyi Balázs képviselőtársam erősített föl. Azonban ez a törvénytervezet, mint ahogy jeleztük korábban, részünkről elfogadhatatlan, javíthatatlan, ezért nem is adtunk be módosító indítványt.
Mindenképpen szeretném azonban fölhívni a képviselőtársaim figyelmét, elsősorban a kormánypárti képviselők figyelmét két mentőkötélre, amely a bizottsági ajánlás 1. és 7. pontjában szerepel: ez Demeter Ervin és Kovács Zoltán képviselőtársainknak a Történeti Hivatal további fennmaradását javasoló indítványa. Hiszen az eddig tapasztalatok alapján a Történeti Hivatal becsülettel végzi a munkáját, semmi szükségét nem látjuk annak, hogy a hivatal jogállását vagy éppen több évre kinevezett vezetését vagy jelenlegi működését megváltoztassuk.
Megvallom őszintén, hogy úgyszintén az ajánlás 12. pontja alatt szereplő módosító indítvány is adhat valami reményt számunkra, hogy nem politikai döntés született. De a bizottsági viták, a mostani várható felfokozott érdeklődés is számomra azt jelzi, hogy itt egy kemény, határozott politikai döntés született.
(19.30)
Nagyon bízom abban, hogy mindazoknak a felelőssége, akikre lesz bízva szakmailag a Történeti Hivatal, illetve az átszervezett új intézmény működtetése, a szakmai tisztességük alapján megkísérlik fenntartani a hivatal eddigi jó munkáját, illetve hitelét.
Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna hozzátenni ehhez a nem is vitához. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me