LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Tóth Képviselő Úr! Amit elmondott, azzal nagyjából egyetértek, és köszönöm, hogy kimondta, bár másutt is kimondták már ezt, hogy valóban politikai döntés született, egy koncepció valósult meg. Elismerem, hogy ez lehet becsületes szándékkal övezve, legfeljebb egy másik koncepcióról van szó.
Az aggodalmunk, úgy gondolom, azért érthető, s ezt nyilván önök is elismerik, és azt is, hogy rendkívül érzékeny területe a politikának, ha úgy tetszik, a Történeti Hivatal jövője. Minden bizonnyal azt is elfogadják a kormánypárti képviselők, hogy fokozott felelősséggel fogjuk figyelemmel kísérni a következő hetek, hónapok, esztendők - remélem, évtizedek - történéseit, hiszen egy olyan szellemi vagyon és a múltnak egy olyan feldolgozatlan és bizony, azt hiszem, talán teljes mértékben soha fel nem dolgozható része gyűlt ott össze, amely közös kincsünk itt, és ennek a megtartása, ennek a hitelképessége, gyarapítása mindenképpen kormányzati ciklusokon átívelő felelősség.
Annak is örülök, ahogyan most megnyilatkozott az ott dolgozókról, mert valóban tudós emberekről, hivatásukat tisztességgel teljesítő emberekről van szó. Az ő sorsuk sem mindegy a mi számunkra, ellenkező esetben önök fogalmaznák meg ugyanezt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me