TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Nyitray Képviselő Úr! Az ön felszólalására kívánok reagálni. Én elfogadom az ön érvelését. Ez a törvényjavaslat nem alkalmas arra a politikai célra, amely önök szerint az ügyet, önmagában az állambiztonsági szolgálatok iratainak felülvizsgálatát és a levéltár létrehozását szolgálta volna. Arra nem alkalmas, amit önök ezzel kapcsolatban célul tűztek ki, nevezetesen a mai politikai ellenfelek megbélyegzésére, hiszen az önök módosító indítványainak, tételesen amit Demeter úr előterjesztett, ennek egyetlen értelme ez, hogy megbélyegezze a mai politikai ellenfeleket.
Tisztelt Képviselőtársam! E törvénynek az a hatásmechanizmusa, hogy a tényfeltárást egy tárgyilagos bizottság elvégzi, és ennek alapján a választópolgár egyébként saját hatáskörében, a tények ismeretében dönt, kit kíván adott esetben helyi önkormányzatban vagy Országgyűlésben vezetőnek, és ezen információ alapján a döntését meg fogja hozni.
Tehát én azt gondolom, nem kell mesterkélt szankció, tényfeltárás kell. Arra van szükség, hogy az emberek valóban legyenek tisztában a tényekkel, senki ne lehessen zsarolható, és ennek alapján bízzuk a felnőtt nagykorú választópolgárokra annak eldöntését, hogy tizenhárom évvel a rendszerváltás után kiket kívánnak politikai vezetőként megválasztani, mint ahogy azt tették 2002 tavaszán és 2002 őszén is. Azt gondolom, a történet erről szól, és azt hiszem, hogy nem a politikai részeivel, hanem valóban a konkrét módosító indítványokkal kellene foglalkozni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me