DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Jó reggelt kívánok! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Igyekeztem jegyzetelni a főbb tételeket, amiket ön mondott, ugyanis valóban érdemes kicsit végigmenni ezen a listán, tekintettel arra, hogy rengeteg pontatlanságot, továbbá hamis állítást tartalmazott.
Kezdjük rögtön a kérdéssel! A kérdés úgy hangzott, miért nem fontos a kormánynak a magyar mezőgazdaság. Azt hiszem, az ilyen demagóg kérdéseket kellene a házból kiiktatni. Ön is nagyon jól tudja, hogy a jelenlegi kormánynak nagyon-nagyon fontos, úgy is mondhatnám, szíve ügye a mezőgazdaság, ami például a költségvetés mostani tervszámaiból is kitűnik: a mezőgazdaság azon ágazatok egyike, amelyik kiemelt prioritást kap a 2003. esztendő pénzügyi lehetőségeit tekintve.
Ön mondja, hogy nehéz napok jöttek a magyar mezőgazdaságra. Én meg azt gondolom, ezek a nehéz napok éppenséggel vagy fél évvel ezelőtt elmúltak. Nagyon őszintén mondom, hogy roppant furcsa az ön kritikáját hallgatni egy olyan párt részéről, amelyik az előző négy esztendőben nem kisebb mételyt - és most figyeljen: - szabadított rá Magyarországra, mint Torgyán József. Önök tapsikáltak négy éven keresztül annak az ámokfutásnak (Közbeszólások az ellenzéki képviselők padsoraiból.), amit az előző brigád végzett. (Ékes József: A Medgyasszay javaslata egész másról szólt. - Közbeszólás az ellenzéki képviselők padsoraiból: Csak a valóságot!) Megengedik, ugye, hogy elmondjam? Azt hiszem, én sem ordibáltam, amikor (Az elnök csenget.) önök szólaltak fel.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me