ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabályban előírt szükséges számú aláírás csatolásával Áder János, a Fidesz frakcióvezetője és más képviselők politikai vitanap megtartását kezdeményezték "Az Európai Unióhoz történő csatlakozás" címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/1143. számon kapták kézhez.
A vita menete a következő: először a kormány képviselőinek nyilatkozatára kerül sor, 40 perces időtartamban; ezt követi az egyes képviselőcsoportok vezérszónokainak felszólalása, 20-20 perces időkeretben; majd a további képviselői felszólalások következnek a frakciók számára biztosított időkeretben, ezt az időkeretet az ajánlás tartalmazza. A vita végén a kormány képviselőjének válaszára kerül sor, 15 perces időtartamban.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály időkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - bele kell számítani az időkeretbe, ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell az időkeretbe beleszámítani.
Tisztelt Országgyűlés! Most tehát a kormány nyilatkozatára kerül sor. Először megadom a szót Medgyessy Péter miniszterelnök úrnak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me