BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Kedves miniszter asszony, önt hallgatva a pulpitusról, az az érzésem támadt, hogy semmi gondunk nincs az önkormányzatoknál. (Dr. Lamperth Mónika a mellette ülővel beszélget.) De kezembe vettem a települési önkormányzatok szövetségeinek véleményét a 2003. évi költségvetésről, és... - miniszter asszony, kérem, figyeljen rám... Kérem, miniszter asszony, figyeljen rám! (Dr. Lamperth Mónika: Minden szavát hallom, képviselő úr.) Köszönöm szépen. Azt mondják a települési önkormányzatok szövetségei, hogy a 2003. évi költségvetésben az ez évi bérfejlesztések 50 százaléka áll rendelkezésre.
Tisztelt Miniszter Asszony! Hol a többi? Miből lehet ezt fedezni? Kérem, ebből az következik, hogy el kell bocsátani a köztisztviselőkből, szűkíteni kell a települési szolgáltatásokat - és még mindig nem beszéltünk a 13. havi bérekről.
Tisztelt Miniszter Asszony! Úgy gondolom, hogy az önkormányzatok saját bevételeire számítani e tekintetben teljes visszalépést és a fejlődés elmaradását, sőt visszafejlődést jelent. Tehát önnel vitába kell szállnom, akkor nem egy költségvetést olvasunk! Miniszter asszony, a béremelések a jövő évben nem állnak az önkormányzatok rendelkezésére a központi költségvetésben. Csak 50 százalékban. Saját bevételekből működni fognak az önkormányzatok, de semmi mást nem tudnak tenni. Így tehát a mozgásterük szűkül.
Tisztelt miniszter asszony, még egyet hadd mondjak el. A kistelepülési önkormányzatoknál nincs önálló bevétel, hiszen általában depressziós területen élnek és dolgoznak. Hétszáz települési önkormányzat nem tud a jövő évben működni a béremelések miatt. Nos, akkor, kedves miniszter asszony, milyen költségvetésről beszélünk?
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me