DR. BÓKA ISTVÁN

Full text search

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kétségtelen tény, hogy a normatíva megemelkedett 30 százalékra, de ez a 30 százalékos normatívaemelés nem nyújt fedezetet a béremelkedésre. Tehát a 2002-es áthúzódó béremelést nem fedezi a normatíva; felében fedezi vagy még olyan mértékben sem fedezi ez a normatíva.
Érthetetlen számomra, hogy a számokat látjuk, és egészen más következtetéseket vonunk le belőle. Szeretnék utalni még egyszer a TÖOSZ és több önkormányzati szövetség állásfoglalására. Világosan, egzakt módon írják le ezt a kört, és úgy gondolom, a TÖOSZ nem vádolható ellenzékpártisággal: "A bérfejlesztések 2003. évi kihatásának finanszírozásához a fedezet makroszinten is" - tehát makroszinten is! - "csak úgy van meg, ha a központi források mellett az önkormányzatok a saját bevételeiket is mozgósítják erre a célra." Ez az intézkedés minden önkormányzatot sújt. Központi modellszámítás alapján közel 700 önkormányzatnál - tehát az önkormányzatok 25 százalékánál - még ezen források figyelembevételével sem áll rendelkezésre a szükséges fedezet. Közel 700 önkormányzatnál - de szerintem sokkal többnél. Én nem találkoztam olyan települési önkormányzattal, amelyik jól járt volna a 2003-as önkormányzati költségvetéssel.
A fejlesztések tekintetében miniszter asszony egy perspektivikus önkormányzati fejlesztést vázolt fel. Szintén ebből a TÖOSZ-os kiadványból szeretnék idézni: "Elfogadhatatlan, hogy a fejlesztési célú támogatások összege 2003-ban csökkenjen 2002-höz képest." - csökkenjen 2002-höz képest! Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me