DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Valóban nem ugyanazt a költségvetést olvassuk, tisztelt miniszter asszony - de az Állami Számvevőszék sem ugyanazt a költségvetést olvasta. Hiszen azt mondja az Állami Számvevőszék véleménye, hogy az állami támogatások, hozzájárulások, valamint a személyi jövedelemadóból átengedett bevétel nem nyújt fedezetet a kormányprogramból adódó bér- és szociálpolitikai intézkedések teljes körére. Tehát ebből adódóan, tisztelt miniszter asszony, nem nyújt az önkormányzatok... - (Dr. Lamperth Mónika közbeszólására:) én tisztelettel meghallgattam az imént önt -, nem nyújt fedezetet az önkormányzatok bérpolitikai intézkedéseire, amit egyébként a kormány döntött el és határozott el.
Én emlékszem, tisztelt miniszter asszony, hogy ön egyik élharcosa volt az egyeztetésnek annak idején, mint a baloldali önkormányzati képviselők elnöke, amikor az önkormányzati bizottságban együtt voltunk alelnökök. Most pedig mit olvasok az önkormányzati szövetségek véleményében? Nyilván ön is megkapta ezt: elégtelennek tartják a Belügyminisztériummal történt egyeztetést, és le is írják mindazt, amiről már Tóth Imre beszélt az imént, hogy mi nem valósul meg.
Nem valósul meg az 50+50 milliárd, amiről ön úgy gondolja, hogy beépült a bázisba. Nem valósul meg egyéb feladat sem; gondolok itt a gázközművagyonra, ami egyébként 20 milliárd. Vita van magában az összegben is, és ez az önkormányzatoknak 1990 óta jár, ez nem egy adomány. Ezt a szót egyébként öntől vettem, a korábbi gázközművagyon tárgyalásánál használta ezt a kifejezést.
(12.20)
A rendőrségről pedig, amire hivatkozott, jobb, ha nem is beszélünk.
Én azt gondolom, tisztelt miniszter asszony, hogy bölcs maradt volna, ha csendben maradt volna ezzel a költségvetéssel. A XI. fejezet, a belügyminisztériumi fejezet, az önkormányzatok és a rendőrség a legnagyobb vesztese eddig ennek a költségvetésnek, és ha nem javítjuk ezeket módosító indítványokkal, akkor ön egy sikertelen miniszter lesz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban. - Dr. Lamperth Mónika: Köszönöm az aggodalmát, jólesik!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me