DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, valóban a költségvetéshez kívánok hozzászólni. Tóth András államtitkár úr a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatosan tett felszólalást körülbelül húsz perccel ezelőtt. Ezért lehet, hogy furcsa, hogy most szólok, de a tévéidő kavalkádja, illetve annak a betartása itt megzavarta a különböző felszólalásokat. Én ehhez szerettem volna azt elmondani, hogy Tóth államtitkár úr arról beszélt a nemzetbiztonsági szolgálatoknál, milyen remek a 2003-as költségvetés a vonatkozásukban.
Szeretném elmondani, hogy általában a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos fejlesztések és a központi fejlesztések visszafogásra kerültek, illetve leállításra kerültek.
(14.10)
A növekmény mindösszesen a Hszt.-ben szereplő bér és járulékai növekményét tartalmazza, így aztán azt lehet mondani, hogy stagnál a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos költségvetési előirányzat 2002-höz, illetve 2001-hez képest, a fejlesztés pedig kifejezetten hátrányosan érinti a szolgálatokat. Pedig akkor, amikor a bűnözés, a nemzetközi terrorizmus hihetetlen méreteket ölt, szükséges, hogy a fejlesztésben a bűnelkövetőket követni tudja mind a szakszolgálat, mind pedig a többi szolgálat. Ebből adódóan nem tartom jónak és elfogadhatónak a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos költségvetési fejezet irányszámait.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me