DR. MARTONOSI GYÖRGY

Full text search

DR. MARTONOSI GYÖRGY
DR. MARTONOSI GYÖRGY (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a makói Erdei Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola tanulóit és kísérőjüket a karzaton. Erre azért volt szükség, mert a diákok azért vannak itt, hogy tanulmányozzák a költségvetés vitáját, és lássák közelről, hogy a parlament hogyan vitázik erről a költségvetésről.
Szeretném az államtitkár úrtól megkérdezni a következőket, ezzel mintegy folytatva képviselőtársaimnak azt a kérdéssorozatát, hogy hol találjuk meg a költségvetésben a következő fejezeteket. Hol találjuk meg a költségvetésben azt a szocialista ígéretet, illetve annak a fedezetét, amely a megyei területfejlesztési források megnégyszerezését irányozta elő a kampány során?
Hol találjuk meg a költségvetésben az M5-ös autópálya továbbépítésének költségvetési fedezetét? Tudjuk azt, hogy jövőre lejár a koncessziós szerződés, és ha az AKA Rt. nem építi, akkor a kormánynak van lehetősége arra, hogy építse.
Hol találjuk meg a költségvetésben az M5-ös autópálya matricás rendszerének a bevezetéséhez szükséges költségvetési fedezetet? Már hónapok óta halljuk azt, és amikor Csillag István miniszter úr Szegeden tárgyalt, akkor örömmel mondta, hogy a kormány hónapok óta tárgyal az AKA Rt.-vel a matricás rendszer bevezetéséről. Ennek hol találjuk meg a költségvetésben a fedezetét?
De hol találjuk meg a költségvetésben a fedezetét az osztatlan közös tulajdonban lévő földek kimérésének? Tudjuk azt, hogy ezen a területen a kormány jogsértést követett el, amikor nem hajtotta végre a tavaly év végi törvénymódosításból rá háruló kötelezettségeket.
Államtitkár úr, szerettem volna ezekkel a kérdésekkel csatlakozni képviselőtársaimhoz, és örülnék neki, ha megkapnám rá a választ.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me