DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom, hogy Kökény államtitkár úr nincs itt, hiszen neki szerettem volna elmondani a kétperces felszólalása kapcsán, hogy én úgy ítélem meg, a költségvetésben foglalt fejezetekkel, és amire megpróbáltam rámutatni, azzal kapcsolatban drámai a helyzet. Drámai a helyzet a fogyatékkal élők esetében, drámai a helyzet az általam felsorolt többi juttatás tekintetében is. Ezért javasoltuk a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja nevében mind a nyugdíjak, mind a családtámogatási rendszer kiegészítését és felzárkóztatását az Európai Unióhoz.
Ha már szót kaptam, nagyon bízom benne, hogy a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára ma talán méltat arra, hogy válaszol azokra a feltett kérdéseimre, amelyekre a tegnapi napon sem sikerült sem neki, sem a pénzügyminiszter úrnak válaszolnia. Hol találom meg a költségvetésben, államtitkár úr, a középiskolai bizonyítvány mellé ingyenesen megszerezhető nyelvvizsgát? Hol találhatom meg, államtitkár úr, a gépjármű-vezetői jogosítvány és a számítógép-használói bizonyítvány ingyenességét? Hol találom meg, államtitkár úr, hogy ingyenessé teszik az állandó lakóhely és az iskola közötti utazást? Erre Medgyessy Péter "Egyetértésben a nemzettel" című füzetében ígéretet tett a választások idején.
Sajnálom, hogy államtitkár úr most sem méltat arra, hogy ide figyeljen, amikor a kérdésemet felteszem, így nagy valószínűséggel nem is fog rá válaszolni, pedig nagyon sok-sok ezer, sok százezer magyar családot érdekelne az ön válasza.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me