DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Már megszokhattuk ebben a Házban, ha a feltett kérdéseinkre nem tudnak konkrét választ adni, akkor mindig visszamutogatnak, hogy bezzeg a polgári kormány idején mi történt. De én nem ezt kérdeztem, tehát a kérdésemre még mindig nem kaptam választ. Az államtitkár úrtól legfeljebb annyit kérdeznék meg, hogy hány diákkal számol, és hány forintot szán arra, ami itt az ígéretekben szerepelt.
Ezenkívül azt is el szerettem volna még mondani, hogy a választási ígéretek során nem kellett volna felelőtlenül túllicitálni azokat a lehetőségeket, amelyekről úgy gondolták, hogy teljesíthetők. Aztán most elkövetkezett az igazság pillanata, ez sehol sem köszön vissza.
Medgyessy Péternek ebben a programjában (Felmutatja.) egy szó sincs arról, hogy az időskorúaknak, a családoknak, a diákok, bárkinek, aki rászoruló ebben az országban, minden magyar állampolgárnak azt mondták volna, hogy kérem tisztelettel, ez majd 2006-ig fog teljesülni. Hölgyeim és Uraim! Erről szó nem volt. A választások idején azt mondták, hogy felemeljük a nyugdíjakat, adunk a diákoknak kedvezményeket, adunk utazási kedvezményt, ingyenessé teszünk majdnem mindent. És most, amikor számon kérjük önöktől mindezt, akkor csodálatos módon megpróbálnak ebből úgy kihátrálni a költségvetés tárgyalása során, hogy majd 2006-ig.
Természetesen 2006-ig szól ez a ciklus, ezt mi is nagyon jól tudjuk, de ettől függetlenül, amit ígértek, nem köszön vissza a 2003-as költségvetésben, és ez egy borzasztó dolog, mert hitelüket vesztették, tisztelt képviselő urak és hölgyek. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me