GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Eredendően Mátrai Mártának szerettem volna reagálni, de legelőször hadd mondjam Tóth Imre képviselő úrnak, mert mind a kettőjükre igaz. Ez ugyanaz, amit Rogán képviselő úrnak mondtam. Nem hiszem el, hogy Mátrai Márta nem nézte meg a költségvetést. Nem hiszem el, hogy Tóth Imre képviselő úr - mind a ketten második ciklusos képviselők - ne tudná, hogy a gázközművagyonról szóló törvény itt van a Ház asztalán. Tehát erről azt állítani, hogy ezt önök rendezték, önök oldották meg, enyhén csúsztatás, mert itt van, a Ház fog dönteni, párhuzamosan fut a két dolog. Persze, hogy a költségvetésben a 11 milliárdos fedezetet figyelembe vettük.
Mátrai Márta képviselő asszonynak: úgy érzem és úgy látom, hogy ön módszeresen, mint egy imamalom, darálja azokat a gondolatokat, amelyeket összeírt. Szintén hadd mondjam azt - ön is tudja -, hogy egy választási vagy egy kormányprogram nem egy évre, sőt nem három-négy hónapra szól, hanem négy évre. Lehet nem tudomásul venni, hogy emeltük a nyugdíjakat, hogy indul a tizenharmadik havi nyugdíj intézménye, hogy hogyan lett tizenharmadik havi családi pótlék - ezeket mind-mind el lehet felejteni. Biztos, hogy meg fogja tudni találni - ha nem, a következő hozzászólásomban még az oldalszámra is hivatkozom -, hogy már a tankönyvnél, az étkeztetésnél elindultunk. Lehet, hogy az államtitkár úr erről szól.
Képviselő Asszony! Amit önök ígértek, abból egyetlenegyet veszek ki: 7 százalékos gazdasági növekedést tetszettek ígérni. Ebből elértek 3,2-et a ciklus végére. Ha most 7-ről indulnánk, vajon mi mindenre lenne fedezet? Nemcsak önkormányzatra, rendőrségre, hanem sok minden másra is!
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me