KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Elég sajátságos, hogy éppen annak a pártnak a képviselője szólal meg itt privatizációügyben, amikor még szó sincs privatizációról, amely párt által vezetett kormány törvénysértő módon juttatta a klientúrához az elmúlt időszakban az állami... (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Miről beszélsz? - Körömi Attila: Foglald össze még egyszer, és szaladj neki még egyszer!) Nem értik meg, persze mert nem akarják megérteni, hogy egyszerűen lenyúlták a vagyont a saját maguk időszakában (Derültség az MSZP soraiban.), és most keserű a szembesülés azzal, hogy mi a privatizációs törvény hatálya alatt akarjuk majd értékesíteni azokat a vagyonelemeket, amelyeket a költségvetési törvényben megjelöltünk.
Az a különbség, tisztelt fideszes képviselő urak és hölgyek, hogy mi a privatizációs törvényt teljes mértékben be kívánjuk tartani, önök pedig egy nagy húzással a költségvetési vita végén egy képviselői módosító indítvánnyal tették meg mindazt, amit mi most teljesen nyíltan és egyértelműen a költségvetési törvényjavaslatban benyújtottunk. Vagyis világosan megmondjuk azt, hogy mely vagyonelemeket nem kívánunk tartósan állami tulajdonban tartani. De itt nem arról van szó, hogy most akkor a privatizációnak a mikéntjéről is döntünk, és nyilvánvaló, hogy azért nem lehet privatizációs bevételekkel értelmesen számolni, mert a privatizációs törvény hatálya érvényesül akkor, amikor majd sorra kerül az értékesítés, akkor majd nyilván értelmesen a bevételekkel is lehet számolni, de ez egy viszonylag hosszú folyamat.
Persze, ha önök abból indulnak ki, ami az önök gyakorlata volt, akkor ez nem így van, de mi, még egyszer hangsúlyozom, viszonylag hosszú folyamat alatt kívánjuk realizálni mindazt, amit most a költségvetési törvényjavaslatba belefoglaltunk. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me