KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt képviselő asszony, feltette a kérdést, hogy hol van a pénz. Éppen az az önök gondja - hallhatjuk a szokásos napirend előtti megszólalásokat -, hogy meg akarjuk mutatni azt, hogy hová tették a pénzt. Ez meglehetősen zavarja önöket. Ahogy haladunk előre a vizsgálatokban, egyre inkább zavarja a Fidesz parlamenti frakcióját az a kérdés, hogy kinyílik a zseb, átvilágításra kerülhetnek a korábbi zsebek, és megmutatjuk azt, hogy önök mire használták fel a pénzeket. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiban.)
És hogy ne ragadjunk le ennél, az elkövetkezendő éveknek az is a feladata, hogy az önök nagyon rossz gyakorlatát megváltoztassuk. Tehát párhuzamosan a most tárgyalt költségvetési törvényjavaslattal, a kormány éppen a mai napon tárgyalta az úgynevezett üvegzsebprogramnak a jelentős törvénymódosító részét, amely megnyitja az utat az Állami Számvevőszék előtt, ami eddig nem volt nyitott, hogy végig tudja követni a Kincstár és a végfelhasználók között az adófizetők pénzének útját. Már ez a költségvetési törvényjavaslat is gondoskodik arról, hogy lényegesen hatékonyabb és eredményesebb lehet az ellenőrzési rendszer az államháztartáson belül, és gondoskodunk arról, hogy az adófizetők pénzét sokkal átláthatóbban, nyilvánosabban fogjuk felhasználni. (Babák Mihály: Helyes! - Zaj, közbeszólások.)
Ehhez az is párosul, tisztelt képviselőtársaim, bár önök ezzel nem nagyon szembesültek a korábbi időszakban, hogy ott, ahol esetleg problémát találunk, ott mi magunk kezdeményezzük a vizsgálatot, és mi magunk gondoskodunk arról, hogy adott esetben egy rossz döntésnél a felelősség megállapítására is sor kerül. Ez nem volt eddig gyakorlat, most egy új gyakorlat fog következni, képviselő asszony, és biztosíthatom önt arról, hogy mindenkinek, aki az adófizetők pénzét felhasználja, valóban üvegből lesz a zsebe, és önök is, mi is át tudjuk tekinteni a közpénzfelhasználást. (Babák Mihály: Nagyon helyes! - Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me