TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! A gondolatai késztettek a hozzászólásra. Tulajdonképpen már kezünkbe vettük a különböző önkormányzati szervezetek anyagát, amelyek számokban ellentmondanak annak, amit ön állított az imént, és ezt tegnap is érintettük a vitában. Nevezetesen, miszerint a bérfejlesztésekre vonatkozóan - ön szabatosan fejezte ki magát - a fedezet erre az évre biztosított, az önkormányzati szövetségek egységesen ennek az ellenkezőjét állítják. Kérdezném - ha nem tudnám a választ -, hogy akkor most kinek van igaza: akkor, amikor a növekmény, amit önök jövőre a bér fedezeteként kínálnak, az mindössze 117 milliárd forint, hogy a számokat is említsük, és ezzel szemben a teher 240 milliárd. A különbség "csak" 50 százalék. Miből és hogyan fogják tudni az önkormányzatok a másik 50 százalékot biztosítani?
Más, más számok tükrében: a Máért fényében a kisebbségpolitika, a nemzetiségpolitika a költségvetés árnyában számokban hogyan fogható meg? Épp az ön tárcájához is igazodóan a romaprogramra vonatkozóan íródik, hogy kisebbségi tanuló kizárólag magyar nyelven folyó oktatásához kapcsolódóan szeptembertől alacsonyabb fajlagos összegű hozzájárulás jár, mint eddig. Kérdezem tehát, hogy a magyarul tanuló romák nem romák-e, és mitől kell hogy ez csökkenjen.
Vagy pedig a helyi kisebbségi önkormányzatok 2002-ben 655 ezer forint/kisebbségi önkormányzat javadalomban részesültek, önök ezt csökkentik 524 ezer forintra kisebbségi önkormányzatonként. Miért? Hogyan lesz ebből hatékony kisebbségi politika a cigányságra, más nemzetiségre vonatkozóan, éppen most, az EU-s csatlakozást megelőzően?
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me